Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi, Psikolojik Danışma Merkezi İle Vatandaşlara Destek Oluyor

Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi, şehir sakinlerine yönelik önemli bir adım atmış durumda. Psikoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi (PAMER) adıyla faaliyet gösteren merkez, güçlü akademik kadrosuyla vatandaşlara destek oluyor.

Merkez, uzman psikolog ve psikolojik danışmanların rehberliğinde çeşitli hizmetler sunuyor. Ergenlerden yetişkinlere uzanan geniş bir yelpazedeki hizmetleri arasında bireysel psikolojik danışma, aile danışmanlığı, çift danışmanlığı, çocuk ve ergen danışmanlığı, kariyer danışmanlığı, eğitim ve motivasyon danışmanlığı, oyun terapisi ve iş yeri danışmanlık süpervizyonu gibi konular yer alıyor.

PAMER'in Merkez Müdürü ve Psikoloji Bölüm Başkanı olan Prof. Dr. Ramazan ARI, merkezin önceliklerini açıkladı. ARI, "Her zaman insanların yaşam kalitesini artırmayı hedefliyoruz. Bu merkez aracılığıyla, psikolojik destek ihtiyacı olan herkesin yanında olmayı amaçlıyoruz." dedi.

Merkezin hizmetlerinin yanı sıra, Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi'nin bu tür bir inisiyatifi hayata geçirerek topluma fayda sağlaması, şehirde yaşayanlar arasında olumlu bir karşılık buluyor. PAMER' in sunduğu hizmetlerin, bireylerin psikolojik sağlığını destekleyerek toplumun genel refahına katkı sağlaması bekleniyor.

Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi'nin bu adımı, psikolojik sağlık alanında öncülük ederek toplumun ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik önemli bir girişim olarak dikkat çekiyor.