İzmir Ticaret Borsası Tarafından 3’üncüsü Düzenlenen “Tarım Gençlerle Yükseliyor” Yarışmasında Öğrencilerimizin 4 Farklı Projesi Sergilenmeye Hak Kazandı

İzmir Ticaret Borsası (İTB) tarafından tarım alanında çalışmalar yapmak isteyen gençlere destek vermek amacıyla gerçekleştirilen “III. Tarım Gençlerle Yükseliyor” fikir yarışmasına “Bitkisel ve Hayvansal Üretim”, “Tarımsal Pazarlama ve Markalaşma”, “Tarımda Bilişim ve Teknoloji”, “Kırsal Kalkınma ve Kadın” konu başlıklarında 31 Ağustos – 14 Aralık 2018 tarihleri arasında başvuru alındı.

Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik Bölümü öğretim üyemiz Dr. İhsan Erdem Kayral tarafından verilen “UNIV 2005 – Scientific Writing & Presentation Technics” dersi kapsamında Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi İktisadi ve İdari Programlar 2. sınıf öğrencilerimiz birer proje önerisi hazırladılar. Öğrencilerimiz, proje önerilerini Dr. Öğr. Üyesi İhsan Erdem Kayral ve fakültemizin araştırma görevlileri Büşra Yiğitol, Hilal Merve Alagöz, Mustafa Özsarı ve Nisa Şansel Tandoğan’ın danışmanlığında son haline getirerek başvurularını gerçekleştirdiler.

Başvuruların ardından borsa yönetimi, akademisyenler ve resmi kurum temsilcilerinden oluşan jüri yarışma şartnamesine uygunluk göstererek ilk aşamayı geçen 118 projeyi belirledi. Söz konusu 118 projeyle ilgili üç etapta gerçekleştirilen değerlendirmeler sonucunda finale kalan 6 projeye para ödülü verilirken, 25 kişinin proje fikri (6 proje dâhil) sergilemeye lâyık görüldü. Yarışmada başvuru gerçekleştiren 8 öğrencimizden 4’ünün projesi sergilemeye lâyık görülen 25 proje arasına girdi.

Başvurular 35 yaşına kadar öğrencilere ek olarak akademisyenler ve sektör uzmanları da dâhil olmak üzere çok geniş bir grup tarafından gerçekleştirilmiş olup öğrencilerimizin projeleri yalnızca diğer öğrencilerle değil, sektör uzmanları ve akademisyenlerin projeleri ile de yarışmıştır. İzmir Ticaret Borsası tarafından öğrencilerimize “Başarı Belgeleri” gönderilmeye başlanmış olup Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi olarak öğrencilerimizi bu başarılarından ötürü tebrik ederiz.

Dereceye giren öğrencilerimiz ve proje başlıkları:

Öğrencinin Adı-Soyadı

Proje Başlığı

Ali Fuat Tecim

Bahçemden Sofraya

Emre Bekir Oğuzhan

Tarımsal Üretimde Drone Kullanımı

İrem Mine Güler

Tarımsal Ürünlerin Markalaşması

Şevval Buse Sarıman

Türkiye’de Online Tarımsal Pazarlama ve Markalaşma Önerisi; Tarımgıdapazarı Platformu