Duyurular

Ekonomi Bölümü Öğretim Üyemiz Doç. Dr. Haluk Gedikoğlu Macaristan’da Düzenlenen “Multi-Purpose Land Use Agreements in Floodplains and Flood Water Storage Reservoirs” Başlıklı Çalıştaya Davetli Konuşmacı Olarak Katıldı

Ekonomi Bölümü öğretim üyemiz Doç. Dr. Haluk Gedikoğlu, 30 Eylül-2 Ekim tarihleri arasında Avrupa Birliği COST Aksiyonu #16209 tarafından Macaristan’ın Szolnok şehrinde organize edilen “Multi-Purpose Land Use Agreements in Floodplains and Flood Water Storage Reservoirs” başlıklı çalıştaya davetli konuşmacı olarak katıldı. Çalıştay kapsamında Orta Tisza Bölgesi Su İdaresi yetkililerine bölgede nehir taşkınlarına karşı uygulanabilecek olası politikalar hakkında uluslararası uzmanlar tarafından görüşler aktarıldı. Doç. Dr. Haluk Gedikoğlu çalıştay kapsamında Prof. Dr.

Michigan State Üniversitesi’nde Araştırma Faaliyetlerinde Bulunan Öğrencilerimiz Üniversitemize Döndü

Üniversitemizin tarım ve gıda alanında dünyanın sayılı üniversiteleri arasında gösterilen Michigan State Üniversitesi (MSU) ile yaptığı ikili anlaşma kapsamında, ulaşım, konaklama ve yemek masrafları üniversitemiz tarafından karşılanmak üzere MSU’da araştırma faaliyetlerinde bulunan 3 öğrencimiz, çalışmalarını tamamlayarak üniversitemize döndü. Geçen yıl 4 öğrencimizin katıldığı ve bu yıl 2. kez gerçekleştirilen program kapsamında, MSU Tarım ve Doğal Kaynaklar Fakültesi laboratuvarları, seraları ve tarlalarında MSU akademisyenlerinin danışmanlığında çalışmalarda bulunan üniversitemizin 3.

Ekonomi Bölümü Öğretim Üyemiz Dr. İhsan Erdem Kayral Finans Alanındaki En Önemli Konferanslardan SSEM EuroConference 2019: Emerging Market Economies’e Katıldı

Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi Ekonomi Bölümü Öğretim Üyemiz Dr. İhsan Erdem Kayral, 27-29 Haziran 2019 tarihleri arasında Milano’da düzenlenen “SSEM EuroConference 2019: Emerging Market Economies”e katıldı. Dr. Öğretim Üyesi İhsan Erdem Kayral’ın Başkanlığında gerçekleştirilen “Borsa Endeksleri Oturumunda” Dr. İhsan Erdem Kayral, H. Merve Alagöz ve N.

İktisadi ve İdari Programlar Öğrencilerimizin Hazırladığı Proje, TÜBİTAK Tarafından Düzenlenen Yarışmada Gıda ve Tarım Kategorisinde Bölge İkincisi Oldu

Öğrencilerin, ülkemizin ihtiyaç duyduğu tüm alanlarda bilimsel çözümler üretmelerini ve bu doğrultuda bilgi ve becerilerini arttıracak projeler geliştirmelerini teşvik etmek amacıyla TÜBİTAK tarafından düzenlenen “2242 Üniversite Öğrencileri Araştırma Proje Yarışmaları” Konya Bölge Sergisi ödül töreni gerçekleştirildi.

Öğrencilerimiz 22. Uluslararası İktisat Öğrencileri Kongresi’ndeki Çalışmaları ile İlgili Seminer Verdi

Kariyer Merkezimiz ve Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültemiz tarafından, Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi 2. sınıf öğrencilerimizden Ali Fuat Tecim, Hafize Ayan ve Merve Yağlıcı’nın sunumlarıyla  “22. Uluslararası İktisat Öğrencileri Kongresi” konulu seminer düzenlendi. Öğrencilerimiz ve akademik personelimizin katıldığı seminerde, Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi öğrencilerimiz, Dr. Öğretim Üyesi İhsan Erdem Kayral tarafından verilen UNIV 2010 Statistics II dersi kapsamında hazırlayarak İzmir’de düzenlenen 22.

İzmir Ticaret Borsası Tarafından 3’üncüsü Düzenlenen “Tarım Gençlerle Yükseliyor” Yarışmasında Öğrencilerimizin 4 Farklı Projesi Sergilenmeye Hak Kazandı

İzmir Ticaret Borsası (İTB) tarafından tarım alanında çalışmalar yapmak isteyen gençlere destek vermek amacıyla gerçekleştirilen “III. Tarım Gençlerle Yükseliyor” fikir yarışmasına “Bitkisel ve Hayvansal Üretim”, “Tarımsal Pazarlama ve Markalaşma”, “Tarımda Bilişim ve Teknoloji”, “Kırsal Kalkınma ve Kadın” konu başlıklarında 31 Ağustos – 14 Aralık 2018 tarihleri arasında başvuru alındı.

SAP Türkiye Genel Müdürü Uğur Candan Üniversitemizde

Dünya’nın en büyük yazılım firmalarından olan SAP’nin Türkiye Genel Müdürü Sayın Uğur Candan, Genel Müdür Yardımcısı Sayın Musa Zorbozan ve Anahtar Hesap Yöneticisi Sayın Can Ertürk, 14 Mayıs 2019 tarihinde birçok konuda işbirliği olanaklarını görüşmek üzere Rektörümüz Prof. Dr. Cumhur Çökmüş’ü makamında ziyaret etti. Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Hasan Kürşat Güleş, AB Holding Bilgi Teknolojiler Direktörü Hakan Uğuz, SBBF Dekan Yardımcımız ve Kariyer Merkezi Direktörümüz Doç. Dr. Baki R. Balcı, Yönetim Bilişim Sistemleri Bölüm Başkanımız Dr. Öğr.