Duyurular

Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Hasan Kürşat Güleş’in “Tedarik Zinciri Yönetimi – Stratejik Planlama, Modelleme ve Optimizasyon” İsimli Kitabının 3. Baskısı Yayımlandı

Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi Dekanımız ve Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik Bölümü öğretim üyemiz Prof. Dr. Hasan Kürşat Güleş’in Prof. Dr. Turan Paksoy, Prof. Dr. Hasan Bülbül ve Doç. Dr. Eren Özceylan ile birlikte kaleme aldığı “Tedarik Zinciri Yönetimi – Stratejik Planlama, Modelleme ve Optimizasyon” isimli kitabın 3. baskısı Gazi Kitabevi tarafından yayımlandı.

Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik Bölümü Araştırma Görevlimiz Merve Alagöz 5. Güncel Muhasebe Konuları Çalıştayına Katıldı

5. Güncel Muhasebe Konuları Çalıştayı, Muhasebe Öğretim Üyeleri Bilim ve Dayanışma Vakfı (MÖDAV) ve Başkent Üniversitesi’nin ev sahipliğinde 3-5 Ocak tarihlerinde Ankara Kızılcahamam’da gerçekleştirildi. Başkent Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nalan Akdoğan’ın moderatörlüğünde düzenlenen çalıştayda “Finansal Olmayan Bilgilerin Raporlaması ve Denetiminde Son Gelişmeler” konusu oluşturulan dokuz komisyonda ele alındı.

Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik Bölümü araştırma görevlimiz Merve Alagöz, 29-30 Kasım 2019 tarihleri arasında İstanbul’da düzenlenen “4th International EMI Entrepreneurship and Social Sciences Congress” etkinliğine katıldı. Merve Alagöz’ün, Prof. Dr. Figen Zaif danışmanlığında yürüttüğü “Kiralama İşlemlerinde Kullanılan Raporlama Esaslarının İşletme Finansal Yapısı ve Karlılığı Üzerine Etkileri: Uluslararası Perakende Sektörü Karşılaştırması” başlıklı bildirisi, kongreye katılan 250 bildiri arasından en iyi bildiri ödülüne layık görüldü.

Psikoloji Bölüm Başkanımız Prof. Dr. İshak Özkan 9. Uluslararası Eğitim Denetimi Kongresi’ne Katıldı

5 – 7 Aralık 2019 tarihleri arasında Antalya’da düzenlenen ana teması Eğitim, Yapay Zeka ve Hukuk olan  “9. Uluslararası Eğitim Denetimi Kongresi” nde  “Felsefe ve Yapay Zeka” konulu panele Üniversitemiz Psikoloji Bölüm Başkanı Sayın Prof. Dr. İshak Özkan  “İnsan Psikolojisi Yapay Zekalı Dünyaya Hazır mı? “ konulu sunumu ile panelist olarak katılmıştır.

Psikoloji Bölümü Araştırma Görevlimiz Bengisu Büyükmumcu 9. Uluslararası Yükseköğretimde Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Araştırmaları Kongresine Katıldı

Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi Psikoloji Bölümü Araştırma Görevlimiz S. Bengisu Büyükmumcu, 15-17 Kasım 2019 tarihleri arasında İstanbul’da Marmara Üniversitesi tarafından düzenlenen “9. Uluslararası Yükseköğretimde Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Araştırmaları Kongresi” ne katıldı. S. Bengisu Büyükmumcu kongrede, "Üniversite Öğrencilerinde Beden İmgesi: İşlevsel Olmayan Tutumlar, Algılanan EbeveynTutumları ve Sosyal Karşılaştırma Yöneliminin Yordayıcılığı" başlıklı çalışma ile sözlü sunum gerçekleştirdi.

Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik Bölümü Araştırma Görevlimiz Merve Alagöz İstanbul’da düzenlenen “4th International EMI Entrepreneurship and Social Sciences Congress” Etkinliğine Katıldı

Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik Bölümü Araştırma Görevlimiz Merve Alagöz, 29-30 Kasım 2019 tarihleri arasında İstanbul’da düzenlenen “4th International EMI Entrepreneurship and Social Sciences Congress” etkinliğine katıldı. Merve Alagöz, Prof. Dr. Figen Zaif danışmanlığında yürüttüğü “Kiralama İşlemlerinde Kullanılan Raporlama Esaslarının İşletme Finansal Yapısı ve Karlılığı Üzerine Etkileri: Uluslararası Perakende Sektörü Karşılaştırması” başlıklı çalışma ile ilgili sözlü sunum gerçekleştirdi.

Psikoloji Bölümü Araştırma Görevlimiz Bengisu Büyükmumcu İspanya’da Düzenlenen Klinik Psikoloji Kongresine Katıldı

Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi Psikoloji Bölümü Araştırma Görevlimiz S. Bengisu Büyükmumcu,13-16 Kasım 2019 tarihleri arasında İspanya'da düzenlenen “12th International Congress and 17th National Congress of Clinical Psychology” etkinliğine katıldı. S. Bengisu Büyükmumcu kongrede, "Relationship between Existential Anxiety, Intolerance of Uncertainty and Quiet Ego in Counselors" başlıklı çalışma ile sözlü sunum gerçekleştirdi.